Pentru angajati, cum si de ce avem nevoie pentru a obtine un nou consimtamant?

Pentru angajati, cum si de ce avem nevoie pentru a obtine un nou consimtamant

Consimțământul trebuie să fie specific, informat și dat în mod liber. În general, consimțământul în contextul ocupării forței de muncă nu este considerat a fi dat în mod liber datorită relației angajator-angajat. Aceasta înseamnă că angajatorii trebuie să revizuiască temeiurile juridice pe care le prelucrează datele angajaților.

Dacă se bazează pe consimțământ, angajatorii vor trebui să se asigure că poate fi retras în orice moment. Din acest motiv, majoritatea organizațiilor vor trebui să adopte un alt temei juridic pentru prelucrarea datelor. Necesitatea contractuală (cum ar fi prelucrarea datelor privind plata angajaților), obligația legală (de exemplu, pentru prelucrarea datelor angajaților în legătură cu securitatea socială) sau interesele legitime ale angajatorului (de exemplu, în contextul monitorizării angajaților).

Motivele legale vor trebui interpretate limpede pentru a asigura un echilibru cu drepturile angajaților ca persoane vizate.

În cazul în care un angajator nu poate să se bazeze pe unul din motivele legale, va trebui să limiteze intervalul de date prelucrate sau să oprească prelucrarea cu totul.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.