CERT.RO

2020/01/16

Popularitate 646

Joi, 16 ianuarie 2020, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO a primit în vizită 12 participanți ai cursului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Managementului Securității Informaționale” din cadrul Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRESMARA). La acțiune au participat din partea CERT-RO dl. Iulian Alecu, director general adjunct și experții în securitate cibernetică dl. Alex Grosu și dl. Andrei Bozeanu.

În deschidere, dl. Iulian Alecu a prezentat pe scurt activitatea și modul de funcționare a CERT-RO, precum și principalele prerogative ale Legii 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice. Acesta a subliniat caracterul de autoritate națională pe care CERT-RO l-a dobândit în urma adoptării acestei legi, precum și funcțiile de Punct Unic de Contact Național și echipă CSIRT națională.

Dl. Alex Grosu a făcut o scurtă prezentare a unor soluții tehnice de securitate cibernetică dezvoltate de echipa CERT-RO. Dl. Andrei Bozeanu a prezentat o serie de studii de caz soluționate de CERT-RO.


Citeste articolul pe site-ul sursa

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.