CERT-RO, alături de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) și Asociaţia StartEvo, derulează în prima jumătate a lunii octombrie un proiect care îşi propune educarea, prin joacă, a elevilor din clasele III – VIII din municipiul Bucureşti cu privire la pericolele pe care le pot întâmpina în spaţiul online, prin accesarea diferitelor informaţii.
Această activitate face parte din calendarul European al evenimentelor din cadrul Lunii Europene a Securității Cibernetice 2019.
În perioada 1-13 octombrie 2019 va avea loc prima ediţie a proiectului “Kidibot Cyber Security Training”, activitate desfășurată prin intermediul platformei educaţionale Kidibot (www.kidibot.ro). Proiectul îşi propune educarea prin joacă a tuturor elevilor din clasele III – VIII din Municipiul Bucureşti (şi, secundar, la nivel naţional), despre pericolele pe care le pot întâmpina în mediul online.
Viteza inovării tehnologice şi a lansării pe piaţă de noi dispozitive, programe informatice şi servicii digitale, deosebit de atractive pentru copii, pot duce la expunerea involuntară a acestora în faţa pericolelor din online. Totodată, conform unui studiu efectuat pe platforma Kidibot la nivel naţional pe un eşantion de 1.288 de copii, în perioada 15-30 septembrie 2019, 86% dintre copii consideră că termenul “HACKER” este atrăgător, fără să înţeleagă ce înseamnă acest lucru.
În cadrul proiectului se va derula un concurs tematic gratuit, împărţit în două faze: calificare pentru eveniment şi training. Înscrierile se pot face până pe 4 octombrie, a.c., ora 20:00, pe platforma www.kidibot.ro. În încheierea concursului, copiii vor fi evaluaţi, finaliştii obţinând certificate de mini White Hackeri.
Ulterior, pe 12 și 13 octombrie 2019, la sediul CERT-RO din str. Italiană 22 vor avea loc 2 sesiuni de training, dedicate celor mici.
-
- Sâmbătă, 12 octombrie, orele 9.30-14.00, sesiune dedicată copiilor din clasele VI-VIII
-
- Duminică, 13 octombrie, orele 9.30-14.00, sesiune dedicată copiilor din clasele III-V
Prin această iniţiativă educaţională, copiii vor fi ajutaţi de mentori şi vor învăţa despre tehnologie şi deprinderea de a alege corect modul în care s-o folosească.
Traineri
În cadrul acestor 2 activități, copiii vor învăța cum să navigheze în siguranță în mediul online de la echipa CERT-RO și cea a Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, precum și de la dl. Ioan-Cosmin MIHAI, cercetător în domeniul securității și criminalității cibernetice, conferențiar, formator și speaker, membru fondator și vicepreședinte al Asociației Române pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC).
Citeste articolul pe site-ul sursa